U bent hier: Home > Over ons > Introductie

Introductie

De Internationale Associatie voor Cannabinoïden als Medicijn (IACM) werd opgericht in maart 2000. De doelstelling van de associatie is de kennis te bevorderen over cannabis, cannabinoïden, het cannabinoïdensysteem en aanverwante onderwerpen, speciaal met betrekking tot hun therapeutisch potentieel. De statutenwijziging kwam tot stand voornamelijk door de volgende maatregelen:

De IACM verklaart dat het het recht is van artsen om het medicinaal gebruik van cannabis met hun patiënten te bespreken.

Lidmaatschap

Er zijn gewone en deelnemende leden. Gewone leden verkiezen de Raad van Beheer die uit maximum 10 leden bestaat en de statuten van de organisatie bepaalt.
Deelnemende leden kiezen 1 of 2 patiënt-afgevaardigden. De patiënt-afgevaardigden mogen met gelijkwaardig stemrecht deelnemen aan de bijeenkomsten van de Raad van Beheer. De statuten van de IACM zijn hier beschikbaar als pdf-bestand.

Publikaties

De leden ontvangen de nieuwsbrief van IACM (IACM News) en andere publikaties van IACM. De IACM-Berichten zijn in verschillende talen gepubliceerd op het internet. Kosteloze inschrijving hiervoor op http://www.cannabis-med.org.

Online evenementen 2020

Alle informatie over de IACM Online Events, inclusief gratis video's van de webinars met Nederlandse ondertitels, vindt u hier.

Conferentie 2022

De 12e IACM-conferentie over cannabinoïden in de geneeskunde wordt gehouden op 20 en 21 oktober 2022 samen met de Zwitserse SSCM in Bazel/Zwitserland. 

Members only

Regular members can sign up for the new member area of the IACM to access exclusive content.

You need to become a regular member of the IACM to access the new member area.

IACM on Twitter

Follow us on twitter @IACM_Bulletin where you can send us inquiries and receive updates on research studies and news articles.